Tel: +31 314645401 | contact@extensafinland.com (lähetäthän sähköpostisi englanniksi)

Asennusvinkkejä

Suosittelemme että pylväsvalaisimen asennuksen suorittaa pätevä sähkömies, mikäli et itse ole pätevä suorittamaan asennusta. Emme ota mitään vastuuta väärästä asennuksesta. Alla on muutamia asennusvinkkejä. Voit aina ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisää ohjausta ja neuvoja.

Betonivalu

Valettavan betonikappaleen pitäisi olla vähintään 40 x 40 x 40 cm. Maaperästä riippuen kappaleen tarpeellinen koko saattaa olla jopa suurempi, mikä maaperä on pehmeää. Emme toimita mallineita, sillä reiät eivät ole kaikissa tuotteissa samoissa kohdissa. Paras tapa on valaa betonikappale, merkitä reikien paikat ja porata reiät betoniin, jonka jälkeen valaisinpylvään jalka kiinnitetään siihen kolmella ankkuripultilla. Useimmat kiinnitysreiät ovat 12 mm, joten voit käyttää 10 mm ankkuripultteja. Ankkuripultin vähimmäispituus pitäisi olla vähintään 8 tai 10 cm.

Valaisinosion kokoaminen

Tästä löydät kaksi ohjetta valaisinosioiden kokoamiseen:

4-sivuisen valaisimen ohje
6-sivuisen valaisimen ohje

Lasiosien asennus

Asenna lasit koottuasi valaisinosion kokonaan. Katso tämä video nähdäksesi miten lasit asennetaan: videolinkkiVältä lasin helinä

Voit laittaa tipan silikonigeeliä lasin yläreunaan valaisimen kattoa vasten, jotta lasi ei helise. Älä tiivistä lasia kokonaan, sillä tästä voi aiheuta kosteusongelmia. Yksi tippa silikonia riittää helinän estämiseen.

Maadoitus

Voit porata pylvään jalkaan reiän, asettaa sinne M5 ruuvin ja kiinnittää siihen maadoitusjohdon.

Miten saat johdon seinäkiinnikkeiden varsien läpi?

Käytä apunasi imuria ja ime ohut naru (leijanaru) seinäkiinnikkeen reikien läpi. Rautalanka ei useimmiten toimi, sillä tuotteemme ovat käsin valettuja jolloin tunnelin sisäpinta ei ole tasainen.

Polttimoiden asennus

Toimitamme tuotteiden mukana standardien mukaisen E27 polttimokannan. Siihen voi asentaa maksimissaan 60 watin polttimon. Voit myös korvata E27 polttimokantamme paikallisella kannalla. Mikäli haluat käyttää yli 60 watin polttimoa, sinun pitää hankkia paikallinen posliinikanta.

Liitäntärasia

Valaisinpylväidemme pohjat ovat onttoja, joten voit asentaa liitäntärasian pohjan sisään.